Het groen bij het afgesloten deel van de Aartshertogenlaan is karakteristiek en moet blijven.

29-04-2020
134 keer bekeken 10 reacties

Denk met ons mee! We horen graag welke kansen jij ziet voor dit gebied. Hieronder vind je een aantal stellingen, waarop je steeds met ‘eens’ of ‘oneens’ kunt reageren. Gewoon door op de button in de afbeelding te klikken. Iedere reactie is waardevol. 

Wil je ook een toelichting achterlaten bij je keuze? Klik dan op de ‘lees meer’ tekst onder de stelling en laat daar je reactie achter.

Wil je daarnaast ideeën, dromen en suggesties met ons delen voor dit gebied, laat dan een open reactie achter.   

Filter op thema:

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

 

 

 

Stellingen:

Thema: groen. Groen en natuur in de wijk zijn belangrijk voor het leefklimaat in de stad en voor het welbevinden van de mensen die er wonen en werken. In het gebied van station Oost en omgeving zie je vooral bij de Aartshertogenlaan veel groen.

Bij het nadenken over de toekomst van het gebied is het belangrijk om ook te kijken naar hoe groen het gebied moet worden of blijven. Zie je er liever meer groen? Wat zijn waardevolle plekken? En, waar liggen kansen?

Afbeeldingen

Groen

Stemmen

236 totaal
219 eens
17 oneens

Reageren

Twitter

10  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
L van Lanen 12-09-20 om 13:32

Er zijn een soort van tiny houses geinstalleerd aan het begin van de groene laan. Dit vind ik erg jammer, het ziet er rommelig uit en doet afbreuk aan de prachtige langgerekte laan. ik begrijp dat er woningnood is maar dit is niet de plek. De bomen moeten absoluut blijven.

het plan om de ijzeren vrouw te verbinden met de laan, soort van groene brug bv voor wandelaars en fietsers vind ik een goed idee. En meer mogelijkheden voor een horecalokatie zoals Bloem in het park, een fijne plek voor een rustmoment met een hapje of een drankje.

als ik door de laan fiets denk ik vaak aan festival Boulevard. Het is een ideale plek om ééns per jaar deze laan als festivalterrein te gebruiken. 
transferium ernaast en station oost om de hoek.. Nu tijden veranderen zou dit een goed moment zijn om het festival als nodig daarnaartoe te verplaatsen, of te spreiden.

Toine 10-09-20 om 8:52

Groen is overal belangrijk. Dat is de afgelopen jaren wel gebleken. Ik denk dat bij verdere ontwikkeling van het gebied, in ieder geval het mooie oude groene gedeelte van dit gebied behouden moet worden en als uitgangspunt moet worden genomen.

Anoniem 28-05-20 om 11:32

Erfgoed en groen geven identiteit en kwaliteit aan een gebied. Dit koesteren. Kwaliteiten omgeving Ijzeren Vrouw naar dit gebied doortrekken en voortborduren op de aanwezige kwaliteiten.

Stan Bögels 18-05-20 om 22:52

Deze bomen zijn monumenten, kunnen tot 700 jaar oud worden. Deze bomen moeten we koesteren en verwennen.

Suzan 18-05-20 om 15:51

Prachtige oude bomen! Geeft de wijk allure. Zorgt voor zuurstof. Die bonen stonden daar eerder dan wij gingen bouwen. 

Anoniem 16-05-20 om 23:39

Degene die dat weg wil halen moet echt hulp gaan zoeken

Anoniem 16-05-20 om 14:24

Het geeft sfeer, z'n verlaten weg maar het asfalt mag van mij wel weg, om een nog mooier speel en oer tuin van te maken.

Bart 11-05-20 om 12:38

Het is prachtig om sporen van het verleden zichtbaar te houden. Ook als het een recenter verleden buiten de binnenstad betreft. Het asfalt mag wel plaatsmaken, maar de bomenrij die route van de oude weg verraadt maakt een wandeling interessanter. Mooi stukje infrastructureel erfgoed!

Jan Bettgens 09-05-20 om 14:07

Dit is werkelijk een prachtig groen gedeelte van Den Bosch wat volgens mij enorm opgepimt zou kunnen worden naar voorbeeld van het Prins hendrikpark een aantal jaren geleden. dat is er enorm op vooruit gegaan en een feest om naar toe te gaan. 

Bewoner hintham 08-05-20 om 14:14

de bomenrijen zijn karakteristiek. Dat wil niet zeggen dat het groen daaromheen niet anders ingevuLd kan worden. Een goed totaalplan zorg voor balans en aansluiting van groene zones door het hele gebied

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Lees hier onze huisregels

Vragen of opmerkingen?
Neem contact op!

 

 

Cookie-instellingen