Groene delen in de wijk moeten met elkaar worden verbonden.

29-04-2020
131 keer bekeken 11 reacties

Denk met ons mee! We horen graag welke kansen jij ziet voor dit gebied. Hieronder vind je een aantal stellingen, waarop je steeds met ‘eens’ of ‘oneens’ kunt reageren. Gewoon door op de button in de afbeelding te klikken. Iedere reactie is waardevol. 

Wil je ook een toelichting achterlaten bij je keuze? Klik dan op de ‘lees meer’ tekst onder de stelling en laat daar je reactie achter.

Wil je daarnaast ideeën, dromen en suggesties met ons delen voor dit gebied, laat dan een open reactie achter.   

Filter op thema:

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

 

 

 

Stellingen:

Thema: groen. Groen en natuur in de wijk zijn belangrijk voor het leefklimaat in de stad en voor het welbevinden van de mensen die er wonen en werken. In het gebied van station Oost en omgeving zie je vooral bij de Aartshertogenlaan veel groen.

Bij het nadenken over de toekomst van het gebied is het belangrijk om ook te kijken naar hoe groen het gebied moet worden of blijven. Zie je er liever meer groen? Wat zijn waardevolle plekken? En, waar liggen kansen?

 

Afbeeldingen

Groen

Stemmen

249 totaal
239 eens
10 oneens

Reageren

Twitter

11  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Anoniem 28-05-20 om 10:07

Hoe beter groen is verbonden hoe beter voor dieren en voor recreatie van mensen. Leidt tot meer bewegen 

Bewoner 19-05-20 om 14:27

Ik stem voor want, er is superveel mooi groen in de wijk! Het zou tof zijn als deze meer in verbinding staan.

En dan graag niet in de vorm van hondenuitlaatstroken, waardoor alles stinkt naar hondenpoep, maar ook vooral om te kunnen recreeren in het gras! Genieten van de vogels, bomen, planten, insecten, water.

JW 17-05-20 om 11:12

Veel groen in de buurt is zo belangrijk voor het woongenot. Even een wandeling maken vanuit huis (en niet eerst naar een bos reizen) is heerlijk.

Anoniem 16-05-20 om 23:32

als je in het huidige groen gaat hakken. Met name oude hertogenlaan trek je direct de ziel er uit.. not done

Anita Dortmans 15-05-20 om 12:30

Vanuit Hintham kan je nu via de afgesloten Aartshertogenbaan naar het Frederik Hendrikpark.  Dat is een mooie aansluiting om vanuit Hintham in het park te komen. Dat moet behouden blijven. 

Edwin 13-05-20 om 7:58

De bomen laan op de Aartshertogenlaan is een locatie waar op dit moment Vlaamse gaai/ specht en zo nu en dan tevens een koppeltje buizerds rond hangen. Daarnaast wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de groenstrook op de Aartshertogenlaan. Zoals sporten/ spellende kinderen/ wandelaars. Laten we dit stuk verlengen/ verbreden met nog meer groen. 

Anoniem 11-05-20 om 11:12

Ik stem voor, want het verbinden van groene delen bevordert de ontwikkeling van een soortenrijke flora en fauna en het bevordert het recreatief gebruik van deze gebieden. Helaas kon ik deze reactie niet in het voorvak plaatsen.

Jan Bettgens 09-05-20 om 14:04

Helemaal top: het prins hendrikpark en het afgesloten gedeelte van de Aartshertogenlaan kunnen uitstekend met elkaar verbonden worden. Het wordt dan een mooie groene long van Den Bosch. 

Leon 09-05-20 om 8:21

Den Bosch wordt (begrijpelijk) steeds verder dichtgebouwd. Studies laten zien en mensen ervaren dat meer beton bewoners (mens en natuur) niet blijer, gezonder, productiever, etc maken. Een groene omgeving is een fijne omgeving. Dit gebied is door de vroegere grens tussen de gemeenten Rosmalen en Den Bosch een unieke groene plek tussen het stadse beton en steen, met groene stukken als het Annabos, Graafse akker en Aartshertogenlaan. Het is belangrijk dat we dat unieke karakter maximaal behouden en verder uitbouwen. Dit project is een prachtige kans om het goed (of fout) te doen voor bewoners, sporters en kantoren om in duurzame harmonie met de natuur te leven.

bewoner hintham 08-05-20 om 14:12

meer dooradering met routes nodigt meer uit om te bewegen. Routes tussen sportvelden en scouting door maakt dat je niet langs drukke wegen hoeft te lopen.

Jeroen van Uden 07-05-20 om 22:02

Vanuit de scouting ( Hintham noord) moet het mogelijk zijn om een groene verbinding te maken met de ijzeren vrouw. Ik denk aan groenstroken, water (hard)looproute ed

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Lees hier onze huisregels

Vragen of opmerkingen?
Neem contact op!

 

 

Cookie-instellingen