Woningbouw moet bij elkaar gebouwd worden, dichtbij het station en bij andere woningen.

04-05-2020
154 keer bekeken 7 reacties

Denk met ons mee! We horen graag welke kansen jij ziet voor dit gebied. Hieronder vind je een aantal stellingen, waarop je steeds met ‘eens’ of ‘oneens’ kunt reageren. Gewoon door op de button in de afbeelding te klikken. Iedere reactie is waardevol. 

Wil je ook een toelichting achterlaten bij je keuze? Klik dan op de ‘lees meer’ tekst onder de stelling en laat daar je reactie achter.

Wil je daarnaast ideeën, dromen en suggesties met ons delen voor dit gebied, laat dan een open reactie achter.   

Filter op thema:

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

 

 

 

Stellingen:

Thema: wonen. Er staan op dit moment relatief weinig woningen in het gebied. De woonwijken liggen aan de randen. De herontwikkeling van de voormalige KPN-locatie is de eerste ontwikkeling waardoor er hier woningen bij komen. Er is ruimte om er meer woningen te bouwen.

Dit past bij de vraag naar woningen in de gemeente. Én bij de ambitie van het gemeentebestuur. Toch is het ook belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de ruimte. Niet elke plek is geschikt om woningen te bouwen. En sommige locaties zijn juist waardevol om te behouden. Hoe kan er meer woningbouw komen? Welke plekken lenen zich er goed voor, of juist niet? En, wat voor soort woningen zouden er gebouwd moeten worden?

Afbeeldingen

Wonen

Stemmen

197 totaal
157 eens
40 oneens

Reageren

Twitter

7  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Anoniem 28-05-20 om 11:25

Aansluiting bij omliggende woonwijken, om geen woonwijk middenin een bedrijventerrein te krijgen. Levensloopbestendige en/of seniorenwoningen, hofjes woonvorm.

Rondom station meer verdichting mogelijk.

Nancy 13-05-20 om 20:13

Houd plekken met groen, zoeveel mogelijk groen. Het park rond ijzeren vrouw is nu al vaak overvol. Bij meer woningen zal de druk op dit park groter worden. Meer groene ruimte is dan nodig. 

Wanneer bijvoorbeeld van de parkeerplaats Transferium een groene bestemming krijgt, is er een mooi groot, haast aaneengesloten, park dat ruimte kan geven aan de nieuwe bewoners in de wijk.

Sharon Hooper 11-05-20 om 12:15

Zorg juist voor groenvoorzieningen tussen de woningen, zeker als er hoogbouw komt. Appartement bewoners hebben weinig buitenruinte en hechten daarom veel waarden en groen in de ongeving. 

Anoniem 08-05-20 om 12:19

Hoogbouwclusters maken. Rondom het station. Stedelijke knoop maken van het station

Antoine 07-05-20 om 16:41

Het KPN gebouw wordt herontwikkeld. Helaas was er in eerdere plannen wel ruimte gemaakt voor hoogbouw maar is die nu ingewisseld voor een nogal saai ontwerp met maximaal 8 verdiepingen.

Johan 07-05-20 om 16:31

Door in hoge dichtheid te bouwen zouden hier flink wat woningen in hoogbouw gerealiseerd kunnen worden.

David 07-05-20 om 15:34

Een hoogbouw cluster rond het station zou mooi zijn. Echter klinkt deze stelling nogal beperkend. Alle opties zouden open moeten liggen zo ook het bouwen van nieuwe clusters in het gebied.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Lees hier onze huisregels

Vragen of opmerkingen?
Neem contact op!

 

 

Cookie-instellingen