Appartementen en hoogbouw in het gebied zijn zeer welkom.

04-05-2020
320 keer bekeken 23 reacties

Denk met ons mee! We horen graag welke kansen jij ziet voor dit gebied. Hieronder vind je een aantal stellingen, waarop je steeds met ‘eens’ of ‘oneens’ kunt reageren. Gewoon door op de button in de afbeelding te klikken. Iedere reactie is waardevol. 

Wil je ook een toelichting achterlaten bij je keuze? Klik dan op de ‘lees meer’ tekst onder de stelling en laat daar je reactie achter.

Wil je daarnaast ideeën, dromen en suggesties met ons delen voor dit gebied, laat dan een open reactie achter.   

Filter op thema:

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

 

 

 

Stellingen:

Thema: wonen. Er staan op dit moment relatief weinig woningen in het gebied. De woonwijken liggen aan de randen. De herontwikkeling van de voormalige KPN-locatie is de eerste ontwikkeling waardoor er hier woningen bij komen. Er is ruimte om er meer woningen te bouwen.

Dit past bij de vraag naar woningen in de gemeente. Én bij de ambitie van het gemeentebestuur. Toch is het ook belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de ruimte. Niet elke plek is geschikt om woningen te bouwen. En sommige locaties zijn juist waardevol om te behouden. Hoe kan er meer woningbouw komen? Welke plekken lenen zich er goed voor, of juist niet? En, wat voor soort woningen zouden er gebouwd moeten worden?

Afbeeldingen

Wonen

Stemmen

289 totaal
168 eens
121 oneens

Reageren

Twitter

23  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Anoniem 10-09-20 om 9:00

Hoogbouw aan de Aartshertogenlaan lijkt mij absoluut niet gewenst gezien het groene karakter aan die zijde van het gebied.

Op de plaats van het Bastionhotel-voormalig Kpn gebouw lijkt mij hoogbouw wel mogelijk.

B 22-05-20 om 19:48

Hoogbouw past bij een stad. Laagbouw bij een dorp. Welke ambitie heeft Den Bosch? Volgend mij wil je een stadse uitstraling en daar past hoogbouw bij. 

Harry 19-05-20 om 15:01

Verstedelijking hoort bij een stad, en belangrijk om 's-Hertogebosch een echt silhouet te geven. 

Nanne 19-05-20 om 11:56

Appartementen zijn zeker welkom, gezien de woningnood. Hoogbouw kan alleen op plekken waarbij het karakter van de wijk niet wordt aangetast!!!

Lemon 17-05-20 om 8:30

Je kunt zoveel met hoogbouw, en ja ook duurzaam, mooi groen, en praktisch.

En misschien wel gelijk een mooi herkenningspunt voor het gebied

En grootste voordeel, in een klap meerdere woningen, maar dan wel huur en met minimaal 2 slaapkamers. Om de woningzoekenden omlaag te krijgen.

Maar dan wel met parkeerruimte onder het complex!

 

D 16-05-20 om 23:18

Hoogbouw sluit de hoel af, of je letterlijk een vesting in rijd. Laten we het gebied vooral beschikbaar maken voor sociale huurbouw!

Anoniem 15-05-20 om 12:21

om zo efficient en weinig grondbelasting te hebben is hoogbouw interessant. Op deze manier houden we voldoende groen over. 

iemand die wel uit oost komt 14-05-20 om 19:22

hoogbouw verkankert de stad

Anoniem 12-05-20 om 21:43

In de buurt is al hoogbouw (flats). Hoogbouw verandert het aanzien van een buurt behoorlijk. Past daarnaast ook totaal niet in een oude buurt zoals de Vliert en de Hintham.

Dure appartementen zoals aan de IJzeren vrouw hebben we m.i. genoeg.

Oeteldonker Van Oeteldonk West 11-05-20 om 19:54

Hoogbouw is nodig om het grote tekort aan woningen op te kunnen vangen. Wanneer de hoogbouw vervolgens slechts 48 woningen oplevert (zoals het gebouw "Meester" in aanbouw bij het Beatrixpark dat nu wordt gebouwd) lijkt het mij weinig effectief!

Echter, ook gezinswoningen (met name betaalbare) zijn zeer schaars in onze mooie stad.
Dus een mix van BETAALBARE huur/koop hoog én laagbouw zou zeer zeker welkom zijn!

Sharon Hooper 11-05-20 om 12:09

Dit gebied is een mooie plek voor jongeren en starters, maar ook studenten. Zorg er wel voor dat bij het bouwen van hoogbouw er wordt gekozen voor een stijl die groen is en mooi aansluit bij de ijzerenvrouw. 

RL 11-05-20 om 11:28

Hoogbouw is een vorm van ontwikkeling, inbreiding, en welvaart. Daarnaast ziet het er prachtig uit, en Den Bosch verdient dat!

Droes 08-05-20 om 23:25

Te weinig dichtheid in den Bosch

Anoniem 08-05-20 om 13:33

hoogbouw en corona gaat niet samen

Ralf 08-05-20 om 12:05

Eens voor meer woningen, echter let op schaalniveau ten opzichte van bestaande bebouwing en groen. Bijvoorbeeld hoogbouw langs spoor langzaam aflopend richting Aartshertogenlaan

Anoniem 08-05-20 om 11:58

Een keer echte hoogbouw (90 + meter) is inderdaad erg nodig. Er is geen ruimte meer om de stad uit te breiden. Dus omhoog ermee. een soort stedelijke knoop van maken zodat er meer gebruikt van het station gemaakt kan worden.  Maak van het station een tweede Busknooppunt zodat het centraal station ontlast wordt.  Studenthotel erbij. 

maria 08-05-20 om 10:38

er is al genoeg hoogbouw, houd het niet hoger dan 3-4 verdiepingen en voor de lagere en middelinkomens, de huizen bij het carolus zijn wederom voor he t+ sigment.

Anoniem 08-05-20 om 6:54

het hangt er vanaf waar, bij het station oost prima, bij het Sportiom en Stadion niet want daar is allemaal laagbouw en pas het totaal niet in het beeld. 

Anoniem 08-05-20 om 6:35

Er was ooit al eerder een bestemmingsplan voor appartementen. Zijn helaas nooit gebouwd. Ik had er wel interesse voor destijds. 

Bewoner 07-05-20 om 18:09

Hoogbouw vind ik totaal niet passen in deze buurt. Laten we eens ophouden met skyline vervuiling overal waar je kijkt. Ik begrijp dat er meer woningen moeten komen, maar of alles nu hutje mutje op elkaar gebouwd moet worden in een toch al verstedelijkt gebied is de vraag. Voldoende  ruimte in het buitengebied mijns inziens. Spreiding is het motto als je het leefbaar wilt houden.

Jacques 07-05-20 om 16:30

Er is weinig hoogbouw in Den Bosch. Dit is een ideale plek voor een stedelijk leefmilieu met veel hoobouw.

Antoine 07-05-20 om 16:14

Hoogbouw geeft de stad een wat stedelijker aanzien en kan veel woningen op een klein oppervlak bevatten. Er zou hier dan ook flink de hoogte in kunnen worden gegaan, 60 meter en hoger. 

David 07-05-20 om 15:01

Hoogbouw is ongeloofelijk belangrijk om te voldoen aan de vraag naar woningen. Op dit moment wordt er nog veel te veel laagbouw gebouwd op locaties die veel potentie hebben. Dus op deze locatie geen grote vrijstaande huizen of twee-onder-een-kapwoningen maar hoogbouw en compacte rijtjeshuizen.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Lees hier onze huisregels

Vragen of opmerkingen?
Neem contact op!

 

 

Cookie-instellingen