De site goed en druk bezocht in de eerste weken. Ideeën zijn nog steeds welkom!

02-06-2020
182 keer bekeken 0 reacties

Samen een nieuw stukje stad maken. Sinds de start van dit project op 7 mei zijn al veel reacties binnengekomen en daar willen wij iedereen alvast hartelijk voor danken. Ook zien we veel en waardevolle reacties op de stellingen.

Wij zijn heel blij met deze vele reacties. Het leuke aan deze vorm van participatie is ook dat je zelf kunt kiezen op welke manier je wilt meedenken. Dat kan een concreet idee zijn, maar het mag ook een vergezicht zijn of droom over de toekomst van het gebied. De periode voor het aandragen van ideeën is nog gaande. Dus ideeën blijven nog welkom!

Wethouder Roy Geers: “Uit de eerste reacties die zijn binnengekomen, merk ik dat er een grote betrokkenheid is van mensen met het gebied en dat mensen ook echt durven te dromen. Het sterkt mijn overtuiging dat wij hier echt samen een nieuw stuk stad gaan maken”.

Verder praten over de ideeën

Wat verder opvalt in de reacties is dat deze heel divers zijn en dat een breed scala aan thema’s en onderwerpen de revue passeert: over het treinstation, over de sport en gezondheid, over het parkeren/smart mobility en het aanwezige groen, over de woningbouwopgave en hoogbouw, alles komt aan bod. Dat past ook goed bij de opgave die er voor het gebied ligt om er een levendig stedelijk gebied van te maken passend bij ’s-Hertogenbosch.

Er zijn veel ideeën om met elkaar over door te praten. Dat is ook wat wij in de volgende fase willen doen. Verder met elkaar in gesprek gaan over de dromen en ideeën voor het gebied. Over ideeën kan dan nog meer worden doorgedacht: Wat voor woonmilieu moet er in het gebied komen, hoe levendig kan het gebied worden gemaakt met welke mix aan functies? Hoe kunnen we de groene structuur versterken en het sporten in het gebied?

Wij zien verder ook dat het idee van iemand ook weer anderen kan aansporen om met ideeën te komen. Hiermee groeit het aantal mensen dat meedenkt over de toekomst van het gebied en dat is precies wat wij graag willen. We kunnen zo de ambities voor het gebied beter in kaart brengen. Op deze manier ontstaat er een mooie dynamiek met veel energie om hier een bijzonder stuk ’s-Hertogenbosch te maken. Wil je verder meedenken in deze volgende fase, meld je nog aan!

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Lees hier onze huisregels

Vragen of opmerkingen?
Neem contact op!

 

 

Cookie-instellingen